İsraf İle İlgili Kompozisyon Örneği

İsraf Konulu Kompozisyon

İsraf kelime anlamı olarak gereksiz harcama , savurganlık , tutumlu olmamaktır .  İnsan ihtiyacı olanı kullanmalı ya da ihtiyacı olduğu kadar bir şey satın almalı ve kullanmadığı eşyalarını , yiyecek içeceklerini çöpe atmamalıdır . İsraf dinimizde de yasaklanmıştır . İsraf eden kimse elindekinin değerini bilmez ve har  vurup harman savurur . İsraf  eden kişi sadece kendine değil hem ailesine hem de içinde yaşadığı topluma zarar verir .

İnsanlar elindekilerin değerini bilmeli ve bunları boşa tüketmemelidir . Boşa tüketilen bir şey bir başkasının ihtiyacı olabilir . Yemeyeceğiniz kadar yiyecek almayın mesela . İsraf her şeyde yapılabilir . Ekmek israfı , su israfı ,  elektrik israfı , çok konuşup çenenin düşmesi israfı , çok fazla yemenin israfı , zamanın israfı..vb . İnsan savurganlığı alışkanlık haline getirmemeli ve tutumlu olmasını bilmelidir . Çünkü gün gelir o israf ettiği yiyecekleri bulamayabilir . İnsan empati duygusuna sahip olmalı ve yemeyen  , aç kalan insanları da düşünerek çok zengin bile olsa asla israf eden biri olmamalıdır . Çünkü israf kişiyi bataklığa sürer ve bir daha o bataklığın içinden hiç çıkarmayabilir . Dinimizde de '' Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz!  Çünkü Allah israf edenleri sevmez '' diye buyrulmuştur .


Bundan dolayı sahip olduğumuz her şeyin değerini bilmeli  ve bunları boşa harcamamalıyız . Her canınızın çektiği şeyi yemeyin mesela . Bu da günahtır dinimizde .  Çünkü mideye de yazık edersin , o midenin de sende hakkı var . Gereksiz yere doldurduğun mide gün gelir sana hastalık olarak dönebilir . Bunun için her türlü israftan kaçınmalı ve israfın günah olduğunu bilerek daha dikkatli bir hayat sürdürmeliyiz .

13 yorum:

  1. Teşekkür ederim sizin sayenizde ödevimi yapa bildim sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çok güzel ve mantıklı bir kompozisyon

      Sil
    2. Aynısı ben şuan yazıyorum ve çok lazımdı çünkü orucum ve oruçtan kafam çalışmıyor

      Sil
  2. ÇOK TEŞEKKÜRLER ÇOK LAZIMDI

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler sayenizde kompozisyon ödevimi yaptım. Ve öğretmen sınıftan sadece benimkini beğendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede coooook güzel

      Sil
    2. Ya çocuk sağol lazıdı☺🦋

      Sil
  4. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekürler iyi akşamlar sizin sayenizde ödevimi yaptım

    YanıtlaSil
  6. THE CAPYBARA23 Ekim 2023 06:14

    Evet çok güzel bir örnek. Teşekkürler

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...