Gideceği Limanı Bilmeyen Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez Sözü İle İlgili Kompozisyon

Gideceği  Limanı Bilmeyen Gemiye  Hiç Bir Rüzgar Yardım  Edemez Sözü İle İlgili  Kompozisyon

Bu sözle anlatılmak istenen şudur :  Kişinin hayatta bir  hedefi olmazsa , nereye gideceğini ve sonucunun ne olacağını bilmezse eline bir şey geçmez ve amacına ulaşamaz . Bundan dolayı hayatta hep bir hedefiniz olmalı ve hep bu doğrultuda ilerlemeniz gerekir .

Hedefi olmadan yaşayan insanlar vardır . O daldan o dala konarlar hep . Tek bir amaç için uğraşmazlar . Örneğin;  rahat bir yaşama alışan , sürekli dinlenerek vakit geçiren , sürekli iş değiştiren insanlar vardır . Böyle insanlarda istikrar yoktur . İstikrarı olmayan insanlar  amacına ulaşamazlar .  Daha sonra ise şikayet ederler .  İşlerim hiç yolunda gitmiyor , uğraşıyorum ama başaramıyorum diye sürekli şikayet ederler .  Amacı olan insanlar ise sadece hedefine odaklanırlar ve onu gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışmaya  devam ederler . Bu kişiler amaçlarına ulaşırlar ve işleri de hep yolunda gider .


Gelecekte iyi bir hayat yaşamak için  insanların amacı olmalı ve bu amaç doğrultusunda hareket etmelidirler .  Sürekli meslek değiştirmek yerine bir alanda uzman olmak isteyenler amacına daha kolay ulaşırlar ve ettiği gayretlerin de karşılığını alırlar . Çünkü tüm rüzgarlar ondan yanadır artık . Hayatta bir hedefiniz olması ve bu amacı gerçekleştirmeniz için sabırla çalışmanız dileği ile .

6 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...