Emek Olmadan Yemek Olmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Emek Olmadan Yemek Olmaz  Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Çalışmadan kazanç sağlanmaz , yani çalışan kazanır , çalışmayan aç kalır . İnsanlar hayatta geçimini sürdürebilmek ve ailesine bakmak için bir meslek alanında çalışmalıdır . Çünkü Fiziksel ihtiyaçlarını ve sosyal ihtiyaçlarını insan çalışarak karşılayabilir .

Kimi insanlar vardır , hiç emek etmeden  rahat etmek isterler ve hiçbir uğraş içinde olmazlar . Başkalarından faydalanmak isterler .  Ama elden gelen bir yere kadar yeter . Bunun için birey kendi alın teri ile çalışarak kazanç sağlamalı ve karşılığını da almalıdır .  Çalışan insan hem mutlu olur hem de gelecekteki hayatında da rahat bir yaşam sürdürür .  Yani emek edilirse  ihtiyaçlarını karşılamada da sıkıntı çekmezsin .  Emek edilmezse yemek  olmaz ve aç kalınır .

Bunun için insanlar çok çalışmaya gayret göstermeli ve başkalarına muhtaç olmamak ve kendine güzel bir gelecek kurmak için zamanın kıymetini bilerek çok çalışmalı , emek etmeli  ve karşılığını da bir güzel almalı ve rahat yaşamaya devam etmelidir .

14 yorum:

  1. bence çok iyi bir yazı olmuş üstelik ödevim için de çok yardımcı oldu çook teşekkürler.
    ben bu yazıya bayıldım .

    YanıtlaSil
  2. harika çok faydalı

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bee

    YanıtlaSil
  4. coooooooooooook iyi

    YanıtlaSil
  5. teşekkür edeim çoooooooook güzel ve ödevim de yardımcı oldu. ve öğretmenimiz en güzel olan seninki dedi.

    YanıtlaSil
  6. Çok yardımcı oldu çok güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. ödevime yardımcı oldu teşşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Doğru söylemek gerekirse tek kelimeyle mükemmel

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...