Konuş ki Göreyim

Konuş ki Göreyim

Aristotales'e ait olan  konuş ki göreyim adlı sözde anlatılmak  istenen şudur. Kişinin nasıl bir insan olduğunu onun düşüncelerinden, konuşmalarından  anlarız. Her insan farklıdır. Dış görünüşlerine baktığımızda insanların sadece fiziki özellikleri hakkında   bilgi ediniriz.. Ama düşüncelerinin neler olduğunu bilemeyiz.

İnsanlar duygularını cümleye döktüğü zaman o kişinin nasıl bir karaktere sahip olduğu hakkında fikir yürütebiliriz. Nasıl bir insan olduğu, bilgili mi bilgisiz mi olduğu,  yardımsever olup olmadığı, geleceğe dair umutları olup olmadığı... vs hakkında bilgi edinmiş oluruz. Ama her konuşanı da bilgili diye nitelendiremeyiz. Çünkü konuşmasının kalitesi ve bunu hayatında uygulayıp uygulamadığı da önemlidir. Her insan konuşabilir fakat  düşüncelerini kibar ve efendi bir şekilde dile getirmek çok önemlidir. Sesinin tonu, vurgusu, etkili anlatım  konuşmada çok önemli bir yere sahiptir. Senin konuşma şeklinden edebini ve ahlakını ölçebilirim. Güzel bir ses tonunuz olabilir ama bunu güzel sözlerinizle desteklemediğiniz sürece güzel sesin bir anlamı olmaz.


Buradan da çıkarılacak sonuç şudur: İnsanların nasıl konuştukları ve  ve bunu nasıl dile getirdikleri çok önemlidir. Okuyun ki konuşabilin, Konuşun ki sizin nasıl biri olduğunuzu görelim, dünyaya ve insanlığa söyleyecek çok sözünüz olduğunu düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...