"Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar Ah Vatanım Demiş" Kompozisyon Örneği

Özet : "Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar Ah Vatanım Demiş" Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

     "Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş" atasözü insanların ne kadar iyi imkanlar içerisinde yaşasa bile kendi vatanını mutlaka özleyeceğini ifade etmektedir.
      Sahiplenme ve ait olma duygusu insanlarda doğuştan var olan bir güdüdür. Bu duyguyu para pul ve çeşitli imkanlarla devşirmek mümkün olmaz. İnsana "En rahat ettiğin yer neresi?" diye sorsan mutlaka "evimdir" cevabını verecektir.
Aynen bu örnekte olduğu gibi insanların vatanları da imkanları ve koşulları ne kadar üstün olursa olsun başka hiçbir memlekete tercih edilmez. Bizler için yaşama gözlerimizi açtığımız, havasını soluyup suyunu içtiğimiz ülkemiz hiçbir şeyle değişilemeyecek kadar üstündür. Ne kadar müreffeh bir hayat vadedilse ve hatta bize sunulsa bile vatanımızdan ayrı kaldığımız her gün bizim için bir işkence gibi gelmeye başlar.
     Parayla değişilmesi mümkün olmayan değerler vardır ki bunların başında da vatan sevgisi gelir. Uzak kalınınca burnumuzda tüten, yerdeki taşına kadar özlemini duyduğumuz vatanımız bizlere sunulan maddi hiçbir şeyle değişilmeyecek kadar kutsaldır. Ayrı kaldıkça imkanların fazlalığı olsa olsa "beş yıldızlı hapishane" hissinden öteye geçmez. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...