Amacı Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Etmez

     İşleri yolunda giden insanlara " ne kadar da şanslı " , " her zaman dört ayak üzerine düşüyor " vb. ifadeler kullanırız. Ama bu gibi insanların başarılı olmalarının tek sebebi olarak şanslı olmalarını mı gösterebiliriz . Yani yalnızca şansları sayesinde mi başarılı olmaktadırlar .

      Şans diye bir kavramın gerçekten var olup olmadığını bilemeyiz ama varsa bile çalışkan insanları daha fazla sevdiği kesin . Bu yüzden insanların bir şeyleri başarabilmesi için şans beklemek yerine çalışması ve çaba harcaması gerekir. Her insanın bir hedefi olmalı ve bu hedefi gerçekleştirebilmek için adeta koşmalıdır . Bu şekilde bir düşünceye sahip olmayan insanlar hiç bir şey yapmadan hedef belirlemeden istediklerine sahip olmak olmak isteyebilirler.  İşte "Amacı olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez" sözü bu tip insanların beyhude hayale kapıldıklarını anlatan çok güzel bir örnektir.

     Hedefleri olmayan , ne yapmak istediğini bilmeyen , nasıl çalışması gerektiğini bilmeyen insanlara hiçbir şey ve hiç kimse yardımcı olamaz . Çünkü nereye gideceğini bilmeyen bir insanın neyle gideceğinin pek de bir önemi yoktur .

      İnsanlar yaptıkları işte mutlu olmak ve doyuma ulaşabilmek için çalışmak zorundadır . Hiçbir emek harcamadan yattığımız yerden bir şeylere sahip olmayı beklemek boş bir hülyadan öteye gitmez. Kişi sorumluluklarını yerine getirirse ve emeğini eksik etmezse başarı kendiliğinden gelecektir . Hedefleri amaçları olmayan insanlar rüzgarın önünde oradan oraya savrulan kuru yapraktan farksızdır .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...