Söz Uçar Yazı Kalır

   " Söz Uçar Yazı Kalır." Sözünü Açıklayınız.

 "Söz uçar yazı kalır atasözü" iki anlama gelecek şekilde düşünülebilir. Birincisi yeni öğrendiğimiz bilgileri not alırsak uzun süre kalıcı olur. Aldığımız notlara zaman zaman göz atarak bilgilerimizi tazeleyebiliriz bu şekilde unutma ihtimalimiz de azalır. İkincisi de bir iş yaparken ya da bir konuda anlaşma sağlarken bunu sözlü olarak yaptığımızda bir bağlayıcılığı olmayacağı mutlaka yazılı bir anlaşma yapmak gerektiğidir.

     Teknolojinin ve bilimin bugüne gelmesinde yazının çok önemli bir etkisi olmuştur. Şöyle bir düşünecek olursak eğer yazı olmasaydı bir buluşun ömrü onu ortaya çıkarak bilim adamının ömrü ile sınırlı olacaktı. O ölünce onun bilgileri de onunla beraber gidecekti. Ancak yazı bulununca bilim insanları yaptıkları çalışmaları yazarak kitap haline getirmiş ve onlardan sonra gelenler de kendilerinden öncekilerin çalışmalarını daha da geliştirmişlerdir. Yani yazı ile birlikte sürekli ileriye doğru bir bilgi birikimi oluşmaya başlamıştır.





     Millet olarak okumayı pek sevmediğimiz gibi aslına bakılırsa yazmayı da pek sevmiyoruz. Çoğumuz öğrencilik yıllarımızın bitmesi ile birlikte kağıdı kalemi eline pek almaz oluyor. Ancak araştıran sürekli ileriye gitmek isteyen insanların mutlaka kağıt kalemle iç içe olması gerekir. Duygu ve düşüncelerimizi zaman zaman kağıda aktarmaktan çekinmemeliyiz ki kendimizi sürekli geliştirebilelim. 

12 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...