Kitap İstikbale Yollanan Mektuptur


     Kitap insanoğlunun yazma serüvenine başlamasından bugüne kadar her zaman varlığını korumuştur. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insanların kitaptan vazgeçmeleri mümkün değildir. Çünkü okumak insanları hem bilgilendiren hem de farklı alemlere götüren bir araçtır. Kitaplardan daha hızlı bir araç görmedim insanları dünyanın bir ucundan bi ucuna götüren.

     Cemil Meriç "Kitap istikbale yollanan mektuptur." diyor. Evet kitaplar yalnızca yazıldığı dönemi değil yüzlerce yıl sonrasını da etkiler. Düşününsene yüzlerce yıl önce yazılmış bir kitabı okuduğunuzu. Adeta şu an sizin için yazılmış gibidir. Mesela Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı Lugati't-Türk'ü ya da Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın Marifetnamesi okudukça adeta bugünün insanına bir şeyler anlatmak ister gibi. Sanki bu eserleri okuyunca günümüz insanına tarihinin kıymetini, dilinin kıymetini bil demek istiyor.

     Kitaplar geleceğe bırakılan en güzel miraslardır. Okuyanlarına yüzlerce binlerce yıl önceden gönderilmiş mesajlar gibidirler. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...