Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar

     Yalan bir silahtır. Evet bizi en zor durumlarda bir kalkan gibi korur. Tam işlerler sarpa saracakken sıkıntı gittikçe büyüyorken dudaklarımızdan dökülen bir yalan bizi bir anda ateş çemberinden çıkarır. Evet yalan kısa süreli de olsa bize fayda sağlamış gibi görünebilir ama ya sonrası ?

     “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” atasözü hiçbir yalanın sonsuza kadar gizli kalamayacağı er ya da geç ortaya çıkacağı anlamına gelir. Yalan söyleyen insanlar anlık bir mahcubiyetten ya da cezalandırmadan kendini kurtarabilirler ancak yalanları ortaya mutlaka çıkacaktır. Yalanları ortaya çıktığında ise insanların kendilerine olan güveni sarsılacak, belki daha büyük cezalarla karşılaşacaklardır.


     Yalancılık aldatmak demektir. Kandırmak ve gerçeklerin üstünü kapatmaktır. Bunu yapan insanlar yalanları ortaya çıktığında yalan söyledikleri insanın halini düşünebiliyorlar mı ? Kandırılmış bir insan neler hisseder acaba ? Evet kandırılan insanın güven duyguları sarsılır bir daha insanlara temiz duygularla yaklaşamaz. Aklında hep bir şüphe ve tereddüt  olur yalan söylenen insan. Yalan söyleyen ise artık toplumda saygınlığını kaybetmiş, sözlerine itibar edilmeyen biri olarak kalır.


     Bir anlık rahatlama adına ömür boyu sıkıntı yaşamaya razı olur mu insan ? Olmaz elbette. Yalan böyledir işte. Bir an sıkıntılı anımızda bizi kurtarır gibi görünür ama yalanımız ortaya çıktığında artık sürekli bize sıkıntı olur. Bir defa yalancılık üzerinize yapıştı mı insanların size bakışı ve tutumu değişir. Yalanlar gizli kalamaz. Açığa çıktıklarında da utanç kaynağı olmaktan başka bir işe yaramazlar. 

18 yorum:

  1. İşime yaramadı ama teşekkürlerimi sunarım...... (: gerçekten çoktan anlamlı olmuş........

    YanıtlaSil
  2. çok işime yaradı teşekkür ederim. :) inşallah daha büyük yerlere ulaşırsınız

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş :) teşekkür ederim
    😀😀

    YanıtlaSil
  4. Beğendim çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  5. Beğendi işime yaradı
    Sağolun

    YanıtlaSil
  6. Çok işime yaradı sağlun

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler
    Ama çok uzun
    Yinede teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. Öğretmenim istemişti teşekkürler 😝😝😝😝

    YanıtlaSil
  9. çok yardımcı oldu :)

    YanıtlaSil
  10. Teşeküler çok güzel olmuş öğretmen çok beğendi ben de çok beğendim

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...