Güven Tek Kullanımlıktır

      Güven tek kullanımlıktır diye bir söz duydunuz mu bilmiyorum. Bir kere güveninizi kaybettiniz mi bir daha bu güveni sağlamak mümkün müdür? Mümkün değildir elbette. Nasıl ki kırılan bir bardak tekrar eskisi gibi olmazsa sarsılan bir güvende ilk baştaki gibi sağlam olmaz.

İnsanlar her zaman güvenmek ister. Sevdiğine, ailesine, arkadaşlarına, ortağına kısacası iletişim içerisinde olduğu herkese güvenmek ister insanoğlu. Adeta hayatımızı mutlu yaşayabilmemiz için bir sigorta görevindedir güven. Güvendiğimiz sürece her güçlüğe rahatlıkla karşı koyar, her şeyi başarabileceğimize inanırız. Ancak güvenimizi sarsan bir şeyle karşılaştığımızda adeta omuzlarımız düşer, rüzgarın önünde oradan oraya savrulan bir yaprak gibi güçsüz hissederiz kendimizi. 



Mesela eşine sonsuz bir itimat duyan birinin güveninin boşa çıktığını düşünün. Bu insan için adeta dünya başına yıkılmış gibi olur. Ne yapacağını kime derdini anlatacağını şaşırır kalır. Hayata küser adeta.


Güven mutluluk ve huzur için en gerekli duygudur. Sadık kalanlar için sonsuz bir mutluluk olurken sahip çıkamayanlara azap verir. Değerini bilemeyenleri yalnızlığa ve vicdan azabına iter. Bir kere sarsıldı mı bir daha doğrulması çok zor olur. Bu yüzden unutma ki güven tek kullanımlıktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...