Unesco 1996 Yılını ‘’ Nasreddin Hoca Yılı’’ İlan Etmiştir . Bu Gelişmenin Türk Kültürü Açısından Önemi Nedir ?


UNESCO   1996 Yılını  ‘’ Nasreddin Hoca Yılı’’ İlan Etmiştir . Bu Gelişmenin Türk Kültürü Açısından Önemi  Nedir ?

Nasreddin Hoca Türk Milleti’nin kültürel hazinesinin bir parçasıdır .  O gelmiş geçmiş en büyük mizahçılardan biridir .  O bizim insanımızın sivri  zekasının  göstergesidir . Çünkü Nasreddin Hoca anlattıkları fıkralarda insanları hem güldürmüş  hem düşündürmüş hem de insanlara mesaj vermiştir . Bu yönü ile onun kültürümüzdeki yeri çok  farklıdır .

 Nasreddin Haca güler yüzlülüğü ve insanları güldürmesi ile  tanınan bir insandır . Bundan dolayı da  geçmişimizin ve kültürümüzün seçkin bir simasıdır . Nasreddin Hoca anlattığı fıkralarda haksızlıklara karşı gelmiş , inceden inceye laf sokmalar da yer almıştır .  Yapılan kurnazlıkları, haksızlıkları fıkralarında güzel bir şekilde dile getirmiş ve halkını her zaman aydınlatmış ve halka doğruyu anlatmıştır . O mizahı keskin bir dille kullanan önemli  bir söz ustasıdır . Onun için UNESCO tarafından da 1996 yılı ‘’ Nasreddin Hoca Yılı’’ olarak ilan edilmiştir .

Nasreddin Hoca, kardeşlik, barış, dostluk, iyimserlik,  yardımseverlik,  barış vb.  hoşgörü gibi  özlemlerin  sembolü olmuştur ve olmaya da devam etmektedir . Onun için Nasreddin Hoca’yı hiçbir zaman unutmamalıyız . Onu saygı ve özlemle anıyoruz . Nurlar içinde uyu  kıymetli Hocamız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...