''Kaplumbağaya Dikkat Et . Ancak Kafasını Çıkarıp Risk Aldığında İlerleyebiliyor'' Sözünün Size Düşündürdüklerini Kompozisyon Biçiminde Yazınız .


''Kaplumbağaya Dikkat Et . Ancak Kafasını  Çıkarıp Risk Aldığında İlerleyebiliyor'' Sözünün Size Düşündürdüklerini Kompozisyon Biçiminde Yazınız .

Planlı , programlı yaşamak elbette güzel bir şeydir . Bir işin faydalarını ve zararlarını düşünmek güzel bir durumdur fakat bazı  işlerde de girişimci olmak gerekir .  Hayatımızda bazen risk almak  kaçınılmaz olur . Çünkü  risk aldığımız  zaman başarılı olabiliriz . Ama burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var . Gerçekleşmesi imkansız olacak şeyler için risk alınmamalıdır .

Gerçekleşmesi   olabilecek durumlarda risk almalıyız .   Hedeflerimizi yüksek tutmalıyız ve her zaman basit işlerde yer almamalıyız . Bazı durumlarda zor olan işlerde de yer almalıyız ve başarıyı tadarak kendimize daha çok güvenmeliyiz . Biraz cesur yürek olmalıyız . Belki aldığımız risk bize başarı getirmeyebilir fakat  hatalarımızdan da ders çıkarma imkanı bulmuş oluruz . Böylece gelecek durumda daha dikkatli oluruz ve daha büyüklü işler başarabiliriz .  Bundan dolayı risk almaktan korkmamalıyız ve biz bekleyen güzel  başarılara  koşmalıyız .

Yeni bilgiler öğrenmek için , yerimizde kalmamak için çok çalışmalıyız ve yeri geldiği zaman risk almasını bilmeliyiz . Ancak böyle mutlu olabiliriz ve hayatın  tadını çıkarabiliriz .


2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...